Sign in to follow this  
Che'_Moderator

2Nd Quarter 2012 Backup And Updates

Recommended Posts

Thats a browser issue. Mobile devices are really bad about it. Reboot the device and it will fix itself. As for messages, no idea what no messages means

Even singing out on the phone and then singing back in on the laptop was bringing up the mobile site.

And since it wasn't only me (a bunch of members in MWC reported that) I think it's a site issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even singing out on the phone and then singing back in on the laptop was bringing up the mobile site.

And since it wasn't only me (a bunch of members in MWC reported that) I think it's a site issue.

Rebooting will only work for mobile devices not laptops. Laptops you need to dump all the .js files from Volvospeed. Stop arguing and logout and clear the temp data then log back in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rebooting will only work for mobile devices not laptops. Laptops you need to dump all the .js files from Volvospeed. Stop arguing and logout and clear the temp data then log back in.

You're missing the point ... but that's OK ... admin is always right ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

We were unable to switch from mobile do desktop version of the site. It wasn't phones fault, it wasn't computers fault. It was something with VS.

You obviously changed something, because before the mobile version of the site (doesn't matter if it was on the phone or computer) had "Change theme" button on the bottom and clicking it DIDN'T do anything. And now the mobile version of the site, instead of "change theme" button has "Full Version" button which works.

I didn't clear cache, didn't dump any .js files etc. on my laptop and now it works fine.

the reputation thing still doesn't show who +/- 1 us.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We were unable to switch from mobile do desktop version of the site. It wasn't phones fault, it wasn't computers fault. It was something with VS.

You obviously changed something, because before the mobile version of the site (doesn't matter if it was on the phone or computer) had "Change theme" button on the bottom and clicking it DIDN'T do anything. And now the mobile version of the site, instead of "change theme" button has "Full Version" button which works.

I didn't clear cache, didn't dump any .js files etc. on my laptop and now it works fine.

the reputation thing still doesn't show who +/- 1 us.

..... so now its conspiracy theory time? On a major update 90%+ of problems can be solved by logging out and dumping temp files. Your browser will do it on its own in time but that interval is beyond my control. So that actually would be a browser/device issue.It could at times be a server/browser compatibility issue, but it is not global if it does not effect EVERYONE. So I ask again. What do you mean no messages? As for reputation, I have not asked about this as I have it turned off while I archive the older topics and will take a look at it once that finishes.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

There should be no issues with PMs or notifications. Well unless they post is over 120 days old. After 120 days the posts are now going to be archived so it will delete the notifications for it since the topic will never again be modified. As of earlier today though less than 5% of the topics had been archived though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it to work...

what i meant by no messages was that i couldnt reply to messages (as mentioned before), on mobile or desktop. got that fixed when i cleared the cache and cookies.

Still not sure why my desktop came up in the mobile version though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it to work...

what i meant by no messages was that i couldnt reply to messages (as mentioned before), on mobile or desktop. got that fixed when i cleared the cache and cookies.

Still not sure why my desktop came up in the mobile version though.

Issue is with the ajax buttons. If you have an old js file it calls to a write opperation that no longer exists. No matter how many times you click it it will never do anything. Well other than return an error on my end. Usually I try to make sure they are renamed so that does not happen. In some cases though because the file shares the same name the browser does not recache the new file. This is one of the reasons that I used to set skin preference with cookie and not a dB write. With all the requirements of the apps and some other sites that share the VS database however that was no longer an issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cant see who rep'd. I am sure I am doing something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cant see who rep'd. I am sure I am doing something wrong.

No, that functionality is turned off right now Gary. Chuck says he'll look into turning it back on after the archiving is finished.

As for reputation, I have not asked about this as I have it turned off while I archive the older topics and will take a look at it once that finishes.

When do you figure the archiving will be done Chuck? And who does all this work? Is it a contract team in Chennai or Romania?

Share this post


Link to post
Share on other sites

how far back are you going? either somebody is power -1 bombing me, or its the reset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, that functionality is turned off right now Gary. Chuck says he'll look into turning it back on after the archiving is finished.

When do you figure the archiving will be done Chuck? And who does all this work? Is it a contract team in Chennai or Romania?

I am playing with the rate to see how much stress it puts on the server. Currently it is set for 100 topics per hour. At this rate it would be ~20 weeks. I plan to bump up the rate and see how much I can get away with without slowing the server.

how far back are you going? either somebody is power -1 bombing me, or its the reset.

I did a complete recount when I had the database off line

Just checked archiving: 3.29% archived (4871/148090)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Che'_Moderator
      Just an update that the member map is back up. As far as I know all bugs that were reported have also been patched.
    • By Che'_Moderator
      A couple Mods were asking about this for people. 40% off membership winter coupon code is "2016". 
    • By Che'_Moderator
      Just looking for some feedback and suggestions. Everything should be running smoother now.
    • By Che'_Moderator
      Sorry about the outage earlier. I was hoping to get lucky and not have to take site down, but updated to php needed an apache up-date and restart. Over the next few days I will be applying all of the updates I have been working on so expect a little site weirdness. If you have any bugs that persist after clearing cache of Volvospeed temp files, feel free to submit a bug report under the support tab at the top. 
      Some of these updates are moving towards upgrades I have planned for this server. I hope to have the site running mirrored on new box within a week or so. New box will be dual e5-1650s for those who care. That should help with server side a good bit, but main bottle neck is still i/o. I saw some black Friday sales pop up on drives and ram. If we can raise a little bit of money we can upgrade the SAS to RAID 10 which should help A LOT, donation link in sidebar. So if we hit our goal that is the plan. If we do not get close I will just throw another 16gb in the machine and increase cache threads. Either way, expect the site to be a lot faster in the next few weeks, and hopefully I have gotten to most of the bugs.