Off Topic: The Thread


Recommended Posts

  • Replies 39.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 7 VII 7

    2520

  • khax

    1730

  • Chilled man

    1573

  • matt b

    1473

Top Posters In This Topic

Popular Posts

+702 left... come on guys get me into that -!

Had a baby boy

Posted Images

Maybe I'm wrong, but I have never seen a pad compress. I have seen sponges compress, but never a brake pad.

Try finding a diagram for the bleeding sequence. Sometimes the logical sequence isn't the right sequence.

Not familiar with the Yota, but I worked on an older Ford one time that had an ABS valve in the middle of the line that had to be bled...

Still havent figured out a cause behind this and we plan on hauling a couple 4x4's on a trailer up to Big Bear so if we cant figure it out we might not be able to.

Proportioning valve

We hit that one after both rear lines had been bleed, still no difference.

Link to post
Share on other sites

Negative...

  1. Samco Purple is darker
  2. Samco doesnt make all the small hoses only intercooler and radiator
  3. Logos are the old logo
  4. Logos are in the wrong spots/orientation and way too small

They are China knock offs, like the one dude was trying to sell here

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

I have the china smaller coolant hoses for the water pipe on both of my cars, no problems thus far. Have taken them off a few times, and seem just as good as the day they came.


I emailed the e-bay seller and he gave me a deal since I bought 4 sets at once, and was able to separate one of the sets, since I only need one line on one of the orders.

Link to post
Share on other sites

Still havent figured out a cause behind this and we plan on hauling a couple 4x4's on a trailer up to Big Bear so if we cant figure it out we might not be able to.

We hit that one after both rear lines had been bleed, still no difference.

I mean the proportioning valve is bad. This just happened on my buddies Celica. Brakes worked fine, bled them, squishy pedal, bled them another 20-30 times (no kidding) still the same. New proportioning valve, bled once, boom. Good as new. There has to be something about them getting air or something, cause we pulled 6 junkyard ones and they didn't work. Had to get a new one ($180) but brakes work perfectly.

Link to post
Share on other sites

I mean the proportioning valve is bad. This just happened on my buddies Celica. Brakes worked fine, bled them, squishy pedal, bled them another 20-30 times (no kidding) still the same. New proportioning valve, bled once, boom. Good as new. There has to be something about them getting air or something, cause we pulled 6 junkyard ones and they didn't work. Had to get a new one ($180) but brakes work perfectly.

Happens a lot on Toyotas ? A friend owns a local shop and works on Toyotas and that was the first thing he mentioned: proportioning valve took a dump.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.